TJÄNSTER

Industrilackering

Vi arbetar med industrilackering, huvudsakligen mot företagskunder

Vi lackerar till exempel byggstål, fasadplåtar, profiler, balkar, järnkonstruktioner för byggnadssmide, stålkonstruktioner, hissdörrar samt mycket annat. Vi åtar oss även uppdrag från privatkunder.

LackExperten strävar efter att kontinuerligt utveckla sina tjänster i enlighet med våra kunders behov och önskemål. Vi har valt att samarbeta med de bästa leverantörerna inom sina respektive områden, som t.ex. färger, maskeringsprodukter och förbehandlingsprodukter. Detta för att kunna erbjuda er bästa möjliga slutresultat.

I vår industriavdelning har vi en lackeringshall och en blästringshall med måtten 18 x 6,5 meter och en takhöjd på 5,5 meter.

Lackeringshallen är indelad i två lackerings zoner med olika mått som gör oss mer flexibel kring vårt arbete.

Vad är industrilackering?

Industrilackering är en avgörande process som används för att skydda metall- och plastkomponenter mot korrosion och andra typer av miljömässiga påverkningar. Men det är också en teknik som kan användas för att förbättra estetiken hos en produkt.

Industrilackering är en teknik som används för att applicera en skyddande beläggning på industriella produkter. Detta görs vanligtvis genom att spruta på en flytande färg eller emulsion på ytan av ett objekt, som sedan torkar för att bilda en skyddande film. Denna teknik kan användas för att skydda produkter från rost, korrosion, vatten, UV-strålning och andra miljömässiga påverkningar.

Olika typer av industrilackering

Det finns många olika typer av industrilackering så som pulverlackering, elektrostatisk lackering, våtlackering och anodisering. Var och en av dessa tekniker har sina egna fördelar och nackdelar, och valet av teknik beror på produktens material och användningsområde.

Fördelar med industrilackering

Industrilackering är en fantastisk teknik som har många fördelar. Förutom att skydda produkter från miljömässiga påverkningar, kan det också göra dem snyggare och mer hållbara. Och det är inte allt, det kan också öka produkternas värde och hjälpa företagen att sticka ut från konkurrenterna.

Med industrilackering kan du skydda dina produkter från skador orsakade av sol, regn och andra miljöfaktorer. Du kan också skydda dem från repor och andra mekaniska påverkningar. Detta är viktigt för att dina produkter ska hålla länge och vara i bra skick.

Industrilackering kan också förbättra estetiken på dina produkter. Med rätt val av färger och ytor kan du göra dina produkter mer attraktiva och tilltalande för kunderna. Du kan också använda tekniken för att skapa en varumärkesidentitet och differentiera dig från konkurrenterna. När du väljer en professionell industrilackeringsfirma kan du vara säker på att du får högsta kvalitet på dina produkter.

Sist men inte minst kan industrilackering också öka värdet på dina produkter. Genom att göra dem mer hållbara och attraktiva kan du få högre priser och högre efterfrågan på marknaden. Detta kan hjälpa dig att växa ditt företag och öka din lönsamhet på lång sikt.

Så uppnår vi perfektion inom industrilackering

Att uppnå perfektion inom industrilackering är inte en enkel uppgift. Det kräver noggrann planering, förberedelse och exakt tillämpning. Den grundläggande processen för att uppnå perfektion är:

Rengöring

Det första steget i industrilackering är att rengöra objektet som ska lackeras. Detta görs vanligtvis genom att använda en lösningsmedelsbaserad rengöringsspray eller en annan typ av rengöringsprodukt.

Förberedelse

Efter rengöring är det viktigt att förbereda ytan för lackering. Detta inkluderar att avlägsna eventuella gamla beläggningar eller rostfläckar och att slipa ytan så att den blir jämn och jämn.

Grudning

Innan vi applicerar färgen är det viktigt att applicera en grundbeläggning på ytan. Detta gör att färgen kan fästa bättre på ytan och skyddar också ytan från korrosion och andra miljömässiga påverkningar. Grundningen är också viktig för att säkerställa att färgen får en jämn och korrekt yta att fästa på.

Applikation av färgen

Nu är det dags att applicera färgen på ytan. Detta kan göras genom att spruta, pensla eller doppa objektet i färgen.

Torkning

Efter att färgen har applicerats måste den torka helt innan objektet kan användas igen. Detta kan ta några timmar eller dagar beroende på typen av färg och omgivningsförhållandena.

Vill du veta mer eller ha en offert?

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor så berättar vi mer!